initiatieven

Initiatieven 2014

Jones Bootmaker ondersteunt goed doel: Sponsorloop met ‘funny twist’

Lees verder

 

In november 2014 schonk Jones Bootmaker 100 paar damesschoenen aan Arch, een liefdadigheidsinstelling voor slachtoffers van huiselijk geweld. Arch organiseerde een sponsorloop om fondsen te werven: een sponsorloop met een ‘funny twist’. Alleen mannen mochten deelnemen en moesten de sponsorloop voltooien in damesschoenen! Het was een grote gebeurtenis die veel aandacht trok. In no-time had Arch £ 1500 bij elkaar en dankzij de door Jones Bootmaker gedoneerde damessschoenen.

 

 

 

Goede doelen ontvangen donaties oude schoenenactie

Lees verder

 

Van 17 februari tot en met zondag 9 maart jl. werd door Dolcis, Invito, Manfield, PRO 0031, Scapino en webshop Intreza.nl de voorjaars-editie van de schoeninzamelingsactie ‘Goed doen met je oude schoen’ ge-organiseerd. In totaal werden er ruim 187.074  paar oude schoenen ingeleverd, wat resulteerde in een donatie van € 37.414,80 voor de goede doelen: dance4life en Jeugdsportfonds.

 

Ook Brantano BeLux sloot in maart een wederom succesvolle oude schoenenactie af.
Maar liefst 830.960 paar oude schoenen werden ingezameld. In totaal schonk Brantano Belux € 298.210,- aan vijf goede doelen; Stichting Vlaamse Schoolsport, Kinderkankerfonds, School zonder pesten, Schoenenfonds en de Stichting tegen kanker.

 

Scapino en Dolcis steunen wetenschappelijk onderzoek Diabetes Fonds

Lees verder

Samen met een expertteam van het Diabetes Fonds hebben deskundigen van Macintosh, Scapino en Nea International een collectie betaalbare en comfortabele schoenen ontwikkeld voor mensen met diabetes die beginnende voetproblemen hebben. Deze schoenencollectie, de Orchard Diabetes collectie, is inmiddels verkrijgbaar bij Scapino en Dolcis in Nederland. Van ieder verkocht paar werd door Scapino en Dolcis een bedrag voor het Diabetes Fonds opzij gezet. Recentelijk is het totaalbedrag middels een cheque aan het Diabetes Fonds overhandigd.

Het bedrag van maar liefst € 143.841,- wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar voetproblemen bij mensen met diabetes en beginnende voetproblemen.

 

Kwantum geeft afval een betere toekomst

Lees verder

Sinds begin 2014 werkt Kwantum nauw samen met Recycling Consultants Nederland (RCN). Samen met hen heeft Kwantum zich het doel gesteld alle afvalstromen van winkels en distributiecentra zo goed mogelijk te scheiden en aan te bieden bij verschillende afvalverwerkers. Zij verwerken de afvalstoffen zo goed mogelijk tot nieuwe grondstoffen.

 

Nieuw leven
Van het retourgenomen papier en karton wordt nieuw papier gemaakt voor bijvoorbeeld landelijke nieuwsbladen. Folie wordt hergebruikt in de productie van koffiebekers en ‘shopping’ tassen. En hergebruikte metalen zijn te vinden in bijvoorbeeld spijkers en behuizingen van lampen.

 

Wijzer
In alle filialen van Kwantum hangen afvalwijzers die duidelijk maken welke afvalstromen er zijn en wat er met deze afvalstromen moet gebeuren om uiteindelijk tot een nieuwe grondstof te komen. Zo is het voor elke medewerker altijd inzichtelijk hoe de afvalstromen gescheiden moeten worden.

 

De samenwerking met RCN en de beheersing van de afvalstromen is succesvol en inmiddels is RCN ook een samenwerking aangegaan met Macintosh Fashion om de afvalverwerking vanaf het distributiecentrum in Den Bosch te coördineren. Zo draagt iedereen een steentje bij aan een betere toekomst.

 

Manfield introduceert professioneel impregneer-systeem in de winkel

Lees verder

Meestal worden schoenen en laarzen thuis behandeld met een impregneermiddel.
Nu is er in Nederland - exclusief bij Manfield - een uitstekend alternatief voorhanden: de iMBOX. Deze manier van impregneren kent veel voordelen voor zowel de klanten als het milieu. Bij de iMBOX gebeurt namelijk alles in een gesloten systeem zodat er geen sproeimiddelen en -dampen kunnen ontsnappen.

 

Uniek in Nederland
Het middel is 100% CO2-neutraal en wordt zonder drijfgassen toegevoerd middels een met een pomp opgewekte druk. Mogelijk overtollig impregneermiddel wordt opgevangen.
Het systeem voldoet aan alle Europese gezondheids- en veiligheidsvereisten. De behandeling is geschikt voor vrijwel alle schoenen en laarzen en blijft afhankelijk het gebruik van de schoen twee tot tien weken effectief.
Voor meer informatie: www.manfield.com/impregneren

 

Uitkomsten rapport 'Working on the right shoes': Macintosh Retail Group opnieuw bij koplopers in sector detailhandel

Lees verder

Het rapport ‘Working on the Right Shoes’ van ‘Stop Kinderarbeid’ vertelt wat er in de leren schoenenindustrie op het gebied van kinderarbeid en arbeidsrecht is bereikt en verbeterd door 28 nationale en internationale schoenen-bedrijven. Uit het rapport blijkt dat Macintosh Retail Group in de sector detailhandel als ‘goed’ wordt beoordeeld en, net als vorig jaar, weer bij de koplopers hoort.

 

Betere controle, samenwerking en meer transparantie
Ook dit jaar heeft ‘Stop Kinderarbeid’ schoenenbedrijven vragen voorgelegd over hun aanpak van kinderarbeid en over arbeidsrechten in hun internationale productieketens. Verder werd gekeken naar transparantie richting consument en de onderzoekers van Stop
Kinderarbeid. Op basis van bepaalde criteria werd een eindoordeel gegeven. In de sector detailhandelsbedrijven werd Macintosh Retail Group beschouwd als een van de meest vooroplopende bedrijven en een voorbeeld voor andere ondernemingen.

 

Duurzaam ondernemen begint bij de bron

Lees verder

Rendabele groei realiseren en tegelijkertijd de impact op mens en milieu verbeteren, dat is het doel van alle inspanningen van Macintosh Retail Group. De klanten moeten bij onze formules kwalitatief goede producten kunnen kopen tegen concurrerende prijzen en er gelijktijdig op kunnen vertrouwen dat onze leveranciers eerlijke lonen betalen en hun werknemers op een waardige manier behandelen. Om dit te kunnen realiseren moet je
beginnen bij de bron. De medewerkers van Macintosh Hong Kong en Brantano Asia zijn cruciaal in dit proces. Zij controleren en toetsen leveranciers aan deze uitgangspunten. Pas als een leverancier aan alle eisen voldoet, wordt hij bij onze formules geïntroduceerd en kunnen uiteindelijk zijn producten worden aangeboden.

 

Scapino inspireert filiaalmanager bij afstuderen

Lees verder

Roald Duijff, filiaalmanager bij Scapino Urk begon in 2009 met een 4-jarige studie ‘Small business and retail management’ op HBO-niveau. Een studie waarin alle aspecten waarmee een manager in de retail te maken krijgt, uitgebreid aan bod komen. Mede dankzij de inspirerende collega’s bij Scapino is Roald Duijff nu bezig met het afronden van zijn bachelor-scriptie met als onderwerp Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

 

“Macintosh Retail Group heeft een inspirerend beleid. Ik heb geleerd dat MVO bestaat uit keuzes maken uit verschillende issues die zich afspelen in de toeleveringsketen. In mijn eindscriptie onderzoek ik de nieuwe inzichten van MVO en beschrijf ik hoe duurzaamheid in een organisatie geïntegreerd kan worden. Mede dankzij steun en informatie van verschillende collega’s van Scapino en Macintosh Retail Group kan ik proberen mijn studie succesvol af te ronden.” aldus Roald Duijff, filiaal­manger Scapino Urk.