initiatieven

Initiatieven 2013

Talenten combineren creativiteit en duurzaamheid in Shoe Design Challenge

Lees verder

De Shoe Design Challenge is een unieke samenwerking tussen Invito en FASHIONCLASH. In de Shoe Design Challenge werd jong talent uitgedaagd om in een vernieuwend schoenconcept creativiteit met duurzaamheid te combineren. Door aankomende ontwerpers dit platform te bieden, leveren Invito en FASHIONCLASH een directe bijdrage aan de ontwikkeling van nieuw (mode)talent. Uit alle inzendingen zijn inmiddels 10 vooruitstrevende ontwerpen geselecteerd en tijdens de finale in oktober 2013 worden de drie uiteindelijke winnaars van de Shoe Design Challenge bekend gemaakt.

 

Macintosh Retail Group en TFT sluiten project succesvol af

Lees verder


Macintosh heeft duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel. In het kader hiervan werkt Macintosh hard aan het vergroten van haar aanbod duurzame schoenen. Daarbij is tevens oog  voor de schoenketens van producten, hoe verantwoord zijn deze en waar kan het beter?  Ook het verbeteren van werkomstandigheden in fabrieken en de continue zoektocht naar verantwoorden schoenen maken deel uit van het werkgebied.

 

Ongeveer 4 jaar geleden zijn Macintosh en TFT een gezamenlijke reis gestart met als doel om de schoenketens volledig transparant te maken: van schoen tot koe. Inmiddels is voor maar liefst 150.000 paar schoenen de keten inzichtelijk gemaakt en heeft het begrip ‘verantwoord’ een duidelijke definitie gekregen voor de schoenenbranche. Daarmee sluiten Macintosh en TFT de samenwerking in het kader van dit project succesvol af. Zowel Macintosh als TFT zetten de eigen activiteiten in het kader van duurzaamheid voort.

 

Recordopbrengst voor de actie “Goed doen met je oude schoen" in Nederland

Lees verder

Ruim € 50.000,- en 250.000 paar schoenen
Schoenenketens Dolcis, Intreza.nl, Invito, Manfield, PRO0031 en Scapino doneren een recordbedrag van ruim €50.000 aan verschillende goede doelen. Het bedrag is geworven met de inzamelingsactie “Goed doen met je oude schoen”. Dankzij alle enthousiaste deelnemers die massaal hun oude schoenen hebben ingeleverd bij een winkel van één van de bovenstaande ketens, staat de eindstand op maar liefst  254.467 paar schoenen.

 

Weer een stapje dichterbij het doel van dance4life, een wereld zonder aids!
Dance4life, werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids, en  kon rekenen op steun van Dolcis, Invito, Manfield, PRO0031 en Intreza.nl. Mireille Drost van dance4life mocht een cheque van €18.150 in ontvangst nemen.
Voor het gehele bericht klik hier

 

Brantano Belux doneert aan goede doelen

Lees verder

Brantano Belux nam tijdens de oude schoenen-actie bijna 900.000 paar oude schoenen in ontvangst en kon daardoor een flinke donatie doen aan Stichting tegen Kanker, Kinderkankerfonds, School Zonder Pesten en Stichting Vlaamse Schoolsport.
‘Goed doen met je oude schoen’ was dus opnieuw een groot succes voor de Brantano en de verschillende goede doelen.

 

Toffe pantoffelwedstrijd Brantano Belux

Lees verder


Kinderen tussen 3 en 12 jaar konden via Facebook een eigen pantoffel-ontwerp insturen. De ontwerpen met de meeste stemmen worden vervolgens door Brantano omgetoverd in een echte pantoffel die later dit jaar bij Brantano te koop is. De ontwerpers krijgen hun eigen creatie cadeau en konden € 1.000,- schenken aan een goed doel naar keuze. Bovendien krijgen alle klasgenootjes van de winnaars straks ook zo’n paar pantoffels cadeau. Een sympathieke actie die dan ook veel bijval kreeg.